Stiri

Februarie 2009
Dans peste generatii: Razvan Mazilu si invitatii sai, 2009


Razvan Mazilu continua eforturile de a sprijini scolile de coregrafie din Romania, printr-un nou Spectacol Extraordinar de Dans Contemporan, „Razvan Mazilu si invitatii sai”, prezentat pe scena Operei Nationale Bucuresti in data de 10 februarie.

Fondurile stranse din vanzarea biletelor sunt destinate in special Liceului de Arta „Octav Bancilă” din Iasi, sectia Coregrafie.
Razvan Mazilu: “Sunt foarte fericit ca acest proiect continua si sper, in ciuda dificultatilor economice, sa reusim sa mai facem astfel de spectacole deosebite. Sa ajungi dansator profesionist este foarte greu, e un drum lung, plin de sacrificii, care cere multa munca si determinare, iar acesti copii au nevoie de toata sustinerea pe care o pot primi pentru a ajunge acolo unde isi doresc. Ei au nevoie de spatii si dotari adecvate, asa cum toate marile scoli europene de balet au. Prin aceste spectacole nu putem sa rezolvam toate problemele, dar sper sa ii incurajam pe tinerii dansatori si sa reusim sa atragem atentia publicului si oficialitatilor asupra marilor lipsuri si asupra dansului, ca arta importanta”.

Ca de obicei, invitaţii lui Razvan Mazilu sunt artisti de mare valoare ai scenei romanesti si internationale: apreciatul coregraf si dansator Gigi Caciuleanu; originala dansatoare si acrobata Monique Schnyder, din Elvetia; celebrul violonist si compozitor Alexander Balanescu; marele actor Marcel Iures; singurul campion olimpic roman la gimnastica masculina, Marius Urzica, impreuna cu trupa de gimnasti Romanian Golden Team; balerinele Monica Petrica, solista Operei Nationale Bucuresti si Monica Strat, solista Teatrului National de Opereta Ion Dacian; muzicianul si solistul rock Adrian Despot impreuna cu formatia Vita de Vie si, nu in ultimul rand, vedeta de televiziune Mihaela Radulescu. „In acest spectacol cred ca este evident dialogul generatiilor, dialog care se regaseste in toate dimensiunile, de la grafica afisului la diversitatea invitatilor si a repertoriului prezentat”, explica Razvan Mazilu, care semneaza conceptia si regia spectacolului. De asemenea, el va si interpreta cateva momente de dans contemporan.

Evenimentul se bucura de sprijinul companiei E.ON, una dintre cele mai mari companii de energie din lume, care este sponsorul principal al spectacolului.

Spectacolul din data de 10 februarie completeaza initiativele anterioare ale lui Razvan Mazilu de a sprijini scolile de coregrafie din Romania.
Pana in prezent, materiale didactice, pianine, echipamente tehnice si stagii de dans contemporan, in valoare totala de peste 30.000 de euro au fost donate Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti.

Proiectul se bucura de promovare sustinuta din partea urmatorilor parteneri media: cotidianul Evenimentul Zilei, ghidul de timp liber 24Fun, Radio Gold FM, revista Tango, portalurile LiterNet si port.ro, precum si din partea companiei de publicitate outdoor Affichage Romania si a hotelului Ramada Plaza.

Home
Programe
Sponsori si sustinatori
Noutati
Umbre de lumina
Contact


Click pentru marire