Razvan Mazilu si invitatii sai

Galele internationale de dans contemporan »Razvan Mazilu si invitatii sai. Dans peste generatii«
- evenimente unice (o singura reprezentatie), de anvergura, reunind artisti români si straini de valoare, pe scena prestigioasei Opere Nationale Bucuresti
- beneficiari directi: liceele de coregrafie din Romania

Proiectul are ca scop strangerea de fonduri pentru liceele de coregrafie, care primesc materiale didactice, costume, echipamente tehnice etc. Dincolo de suportul material concret, elevii sunt incurajati prin acest gest, sa continue pregatirea, sunt motivati.

„Prin aceste initiative nu avem cum sa rezolvam toate problemele sectiilor sau liceelor de coregrafie, dar ne propunem sa atragem atentia autoritatilor si opiniei publice asupra problemelor artei dansului si sa incurajam companiile sa isi indrepte atentia si asupra dansului, ca domeniu atractiv pentru proiecte sociale. In plus, sper ca acesti copii sa vada că nu sunt singuri in aceasta profesie si ca e important ceea ce fac. Aceasta forma de arta, atat de speciala si fragila, trebuie sa isi recastige respectul si admiratia de altadata
In spectacole anterioare, materiale didactice si pianine in valoare de peste 30.000 de euro au fost donate Liceului de coregrafie Floria Capsali din Bucuresti. In tara exista peste douazeci de sectii de coregrafie ale liceelor de arta si mi-as dori sa le sprijinim pe toate, treptat”.
Razvan Mazilu, martie 2008

Invitatii lui Răzvan Mazilu in spectacolul extraordinar DANCE GENERATOR din data de 5 martie 2008, au fost artisti de mare valoare ai scenei romanesti si internationale: cea mai cunoscuta dansatoare scandinava, Virpi Pahkinen; celebra cantăreaţă de jazz Aura Urziceanu; marea actrita Valeria Seciu; nonconformista actrita si cantăreata Ada Milea; balerina Monica Petrica, solista Operei Nationale Bucuresti; reputatul actor Dan Puric; dansatorul Florin Fieroiu; muzicianul de jazz Vlaicu Golcea si, nu in ultimul rand, vedeta de televiziune Mihaela Radulescu, in calitate de prezentator.

Evenimentul s-a bucurat de entuziasmul si sprijinul unor parteneri de prestigiu din comunitatea de afaceri, care sustin astfel cauza scolii romanesti de coregrafie: E.ON Energie Romania, OTP Bank Romania, Lenovo si BestPrint.
De asemenea, proiectul a beneficiat de promovare sustinuta din partea urmatorilor parteneri media: cotidianul Evenimentul Zilei, ghidul de timp liber 24Fun, Radio Total, revista Tango, portalul cultural LiterNet si publicatia VIP.

Programe
Sponsori si sustinatori